Zeci de mii de porții de hrană pentru combaterea sărăciei

Zeci de mii de porții de hrană cumpără Primăria municipiului Lupeni pentru a combate sărăcia și marginalizarea. De mâncare vor beneficia 30 de copii cu vârsta între 0 și 3 ani, 40 de copii cu vârsta între 3 și 6 ani, 80 de copii cu vârsta de peste 6 ani, și 40 de adulți.

„Obiectivul general al proietului  constă în reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială în comunitatea identificată ca fiind comunitate marginalizată din municipiul Lupeni, în care există populație aparținând minorității rome, prin implementarea de măsuri integrate de educație, formare, ocupare, antreprenoriat, locuire, sănătate, asistență juridică și socială, bazate pe nevoile concrete a 960 de persoane din care 381 romi (39,7%)”, susține Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Obiectivul contractului constă în asigurarea (prepararea, livrarea, servirea, debarasarea) unui număr stabilit de porţii de preparate de bucătărie, sub forma unui pachet format din felul 1, felul 2, desert, pâine şi apă minerală/plată. Durata contractului este dată de activităţile desfășurate în cadrul proiectului, respectiv 27 de luni din momentul semnării contractului de servicii. Aproape un milion de lei alocă municipalitatea de la Lupeni pentru achiziționarea pachetelor cu mâncare. Banii vin de la Uniunea Europeană în cadrul Proiectului „BAHTALO! Împreună combatem sărăcia și discriminarea”.

 

 

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *