Ministrul Energiei: Termocentrala de la Mintia nu se va vinde la fier vechi

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunţă că termocentrala de la Mintia nu se va vinde la fier vechi şi că a cerut administratorului judiciar ca în procedura de vânzare şi selecţie a unui investitor să solicite ca acesta să ofere garanţii ferme astfel încât pe amplasamentul de la Mintia se va construi o nouă capacitate de producere a energiei electrice, pe gaze naturale, de minim 800 MW.

„Demontez un fake – news, alimentat de răuvoitori! Le-am explicat şi colegilor mei, parlamentari PSD şi PNL de Hunedoara, că Termocentrala de la Mintia NU SE VA VINDE LA FIER VECHI! Am solicitat administratorului judiciar că în procedura de vânzare şi selectie a unui investitor să solicite ca acesta să ofere garanţii ferme că pe amplasamentul de la Mintia se va construi o nouă capacitate de producere a energiei electrice, pe gaze naturale, de minim 800 MW. De asemenea, aşa cum am susţinut în Parlament, în programul de guvernare, în Coaliţie şi în Comisia de anchetă parlamentară, pe marginare preţurilor la energie, susţin fără rezerve iniţiativa legislativă prin care investiţiile Hidroelectricii începute, dar nefinalizate din cauza blocajelor de mediu, să poată fi continuate”, anunţă ministrul, pe Facebook.

El spune că va veni în viitorul apropiat, în Guvern, cu un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru a debloca şi situaţia investiţiei de la Iernut.

„Da, am venit cu soluţii şi o vom face şi pe viitor! Avem grijă de cetăţeni, dar totodată continuăm şi investiţiile, pentru că doar aşa vom putea asigura securitatea energetică a României”, adaugă el.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.