Se simplifică procesul de accesare a ajutoarelor pentru legumicultori

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, spune că vine în sprijinul legumicultorilor, simplificând procesul de accesare a ajutoarelor prin programe precum „Tomata”, susţinerea de legume în spaţii protejate şi de susţinere a producţiei de usturoi românesc.

„Venim în sprijinul legumicultorilor, simplificând procesul de accesare a ajutoarelor prin programe precum Tomata, susţinerea de legume în spaţii protejate şi de susţinere a producţiei de usturoi românesc. Aşa cum am mai spus, rolul principal al Ministerului Agriculturii şi al angajaţilor săi este acela de a munci pentru fermieri, care ştiu ce au de făcut: să stea în câmp şi să producă hrană pentru populaţie”, spune ministrul.

Potrivit acestuia, structurile judeţene vor prelua partea birocratică din întregul proces de implementare al accesării acestor programe de sprijin.

„Fermierii nu vor mai alerga pe la instituţiile publice pentru a obţine certificatul de atestare fiscală şi cazierul fiscal. Aceste documente vor fi solicitate de către Direcţiile Agricole Judeţene direct de la autorităţile publice emitente”, adaugă el.

Direcţiile Agricole Judeţene pot solicita şi alte documente eliberate de autorităţile statului necesare completării documentaţiei depuse de fermieri pentru acordarea ajutorului de minimis.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *