Ministrul Finanțelor: A fost aprobat memorandumul pentru programul de susţinere a companiilor mari

Guvernul a aprobat memorandumul prin care se alocă 8 miliarde de lei pentru sprijinirea marilor companii din România, astfel încât acestea să treacă peste criza economică generată de criza sanitară. Companiile mari vor beneficia de condiții similare cu cele de care au beneficiat, deja, IMM-urile.

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîţu: ” Sunt trei măsuri importante aprobate:
🔹 o garanţie în numele şi contul statului pentru companiile afectate de pandemia Covid care acoperă în proporţie de maxim 90% necesarul de garantare, pentru credite noi şi credite aprobate de bănci comerciale pentru realizarea investiţiilor şi/sau pentru realizarea activităţilor curente ale companiilor beneficiare;

🔹 acordarea de finanţări componente de ajutor de stat, în numele şi contul statului, pentru companii afectate de pandemia Covid în scopul realizării investiţiilor şi/sau pentru susţinerea activităţilor curente.

🔹 acordarea de produse cu componentă de minimis, respectiv conversarea dobânzii la credite în derulare, subvenţionarea dobânzilor la credite noi şi plafoane de garantare cu componentă de minimis pentru creditele cu capital de lucru acordate de băncile comerciale. Şi aici avem o subvenţionare a dobânzii, exact ca în sistemul minimis.”

🔹 Plafonul este de 8 miliarde de lei cu un efect de multiplicare în economie de aproape 28 miliarde de lei.

🔹 Programul vizează în special companiile care au o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de lei în anul 2019 și care au peste 250 de angajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *