Guvernul PNL nu închide mineritul

Guvernul PNL nu închide mineritul din Valea Jiului, așa cum s-a tot dezbătut de către social-democrați. Declarația premierului României, Ludovic Orban, a fost scoasă din context și interpretată. Ludovic Orban a făcut referire la Pactul verde european – Green Deal și la sumele de bani alocate României de Comisia Europeană, în cadrul Fondului de tranziție echitabilă.

”Principala noastră direcție de utilizare a banilor va fi în investiții publice, o spun de acum, investiții în infrastructura de transport, investiții în infrastructura energetică. Gândiți-vă că vine Green Deal-ul peste noi, noi va trebui, clar, să renunțăm la producția energiei electrice pe cărbune, va trebui să creștem eficiența energetică, randamentele și pe capacitățile actuale care lucrează pe gaz. E nevoie de proiecte ample de investiții în domeniul energiei, pentru că riscăm să alunecăm dintr-o țară net exportatoare de energie electrică, să ajungem să depindem de importuri în materie de energie electrică”, a spus premierul României, Ludovic Orban, la DIGI24, iar declarația sa a fost interpretată eronat de social-democrați.

Faptul că Guvernul PNL nu închide mineritul se reflectă în faptul că în perioada imediat următoare se va înființa Compania Energetică Valea Jiului. Tocmai pentru a salva mineritul din Valea Jiului. Președintele PNL Hunedoara, deputatul Lucian Heiuș, a anunțat că până în luna august se va înființa noua companie energetică.

”Se înființează în august, Compania Energetică Valea Jiului. Noi în august avem termen stabilit ca să înființăm Compania Energetică Valea Jiului, care va folosi cărbunele din Valea Jiului pentru a produce energie electrică la termocentrala de la Paroșeni”, a spus Lucian Heiuș, președintele PNL, la MONDO TV.

Complexul Energetic Hunedoara ar urma să se împartă în două noi entităţi juridice, prima fiind termocentrala Mintia, în timp ce a doua va grupa minele de cărbune din Valea Jiului şi termocentrala Paroşeni – sub o nouă denumire – Compania Energetică Valea Jiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *