Ministrul Muncii: Guvernul lucrează la un pachet de măsuri care să înlocuiască facilitatea privind şomajul tehnic

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, afirmă că Guvernul lucrează la un „pachet de măsuri” care să înlocuiască facilitatea privind şomajul tehnic, care nu va mai fi acordată după 15 mai, atunci când va fi ridicată starea de urgenţă. Ministrul vorbeşte despre „un parteneriat” între stat şi angajatori, care să includă sprijin financiar şi nu numai.

Violeta Alexandru a afirmat, vineri seară, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, că măsura privind şomajul tehnic va fi înlocuită de alte măsuri care să sprijine angajatorii astfel încât salariaţii să poată reveni în activitate.

Ea a spus că în unele sectoare angajaţii ar putea reveni în activitate gradual, cu un program redus.

„Este de presupus că nu în toate sectoarele activitatea va reveni la normalul de dinainte de criză dintr-o dată. Statul să fie lângă aceste economii care încearcă să-şi revină. Statul ar putea contribui, alături de angajator, este un parteneriat pe care statul îl face cu angajatorii, şi va fi orientat către aceste sectoare cu potenţial şi acele sectoare cu privire la care sunt toate elementele pentru reluarea activităţii gradual, dar reluarea activităţii spre binele economiei, spre binele angajaţilor”, a spus Alexandru.

Ea a spus că este vorba despre măsuri care vizează „un parteneriat” nu doar de ordin financiar, ci se au în vedere şi programe de reconversie profesională, şi pentru cei care nu mai au loc de muncă fără a fi în şomaj tehnic, dar şi pentru românii care au revenit din alte ţări.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *