Alte trei persoane au decedat din cauza gripei de tip A. Unul este din județul Hunedoara

Alţi trei bărbaţi, din judeţele Iaşi, Vrancea şi Hunedoara, au murit din cauza gripei, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Astfel, numărul deceselor cauzate de gripă în acest sezon ajunge la 61.

De asemenea, prezenţa virsului gripal a fost confirmată la alţi doi bărbaţi care au murit. Astfel, este vorba de un bărbat de 43 de ani, din judeţul Vrancea, confirmat cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, care a murit în 25 ianuarie, şi de un bărbat de 56 de ani, din judeţul Hunedoara, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, fără condiţii medicale preexistente şi nevaccinat anti-gripal, care a murit în 26 ianuarie.

Ca urmare, numărul deceselor cauzate de gripă în acest sezon ajunge la 61.

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a anunţat, miercuri, că se constată că vorbim despre o evoluţie epidemică a gripei înregistrându-se a treia săptămână cu cazuri peste estimări, dar că este vorba despre o tulpină care determină manifestări uşoare şi medii. Specialiştii estimează că circulaţia intensă a virusului gripal se va manifesta şi în luna februarie.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *