Primul deces din cauza gripei din județ s-a înregistrat la Petroșani

În săptamâna 21.01.2019-27.01.2019  numărul infecţiilor acute respiratorii înregistrate pe teritoriul judeţului Hunedoara este de 1250 de cazuri, din care pneumonii 527 de cazuri, față de aceeasi săptămână din 2018, când au fost înregistrate 1143 de cazuri din care 550 pneumonii.

Au fost internate un număr de 190 cazuri din care 12 persoane suspecte de gripă.

De la începutul anului până în prezent, numărul bolnavilor și a suspecților de gripă a ajuns la 18 persoane.

Din păcate primul caz de deces a fost înregistrat la Spitalul de Urgență Petroșani. Este vorba despre un bărbat, de 56 ani, internat în spital, nevaccinat și cu alte afecțiuni, care a primit tratament antiviral.

  • 3 cazuri confirmate gripa tip AH1N1, din care 2 cazuri la SJU Deva – o femeie în vârstă de 79 ani, care nu a fost vaccinată, prezintă afecțiuni cronice și un caz al unui bărbat de 28 ani, nevaccinat. La Spitalul Mun. Hunedoara se află internat un caz al unui bărbat de 31 ani, nevaccinat.
  • 1 caz confirmat gripă tip A (test rapid – copil 8 ani; care nu a fost internat în județul Hunedoara ci in Clinica de Pediatrie Timișoara.  Pacientul are diabet zaharat și nu a fost vaccinat.
  • 3 cazuri confirmate gripă tip A H3, din care 2 cazuri la Spital Mun. Hunedoara – un bărbat în vârstă de 64 ani, care nu a fost vaccinat, prezintă afecțiuni cronice și un caz al unui bărbat de 56 ani, nevaccinat, prezentând afecțiuni cronice. La SJU Deva este internat tot un bărbat, în vârstă de 54 ani, care nu a fost vaccinat și prezintă afecțiuni cronice.
  • 10 cazuri pentru care s-a infirmat cu laboratorul gripa.

 

Sursă: Direcția de Sănătate Publică  Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.