Ministrul Tineretului şi Sportului, înaintea reluării Ligii I: Aşteptările sunt mari de la fotbal

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat, miercuri, că aşteptările sunt mari de la fotbal, Liga I fiind prima competiţie profesionistă din România care se reia după întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus.

“Eu cred că cu toţii ne-am făcut lecţiile, ei au asumat foarte bine şi au respectat indicaţiile naostre, transformate în acele ordine de ministru. Mâine vom avea chiar o întâlnire cu premierul pentru a da practic start acestei competiţii şi aşteptările noastre de la fotbal, pentru că ei sunt prima competiţie profesionistă care şi-a propus reluarea, sunt mari. Sunt un exemplu public pentru toţi ceilalţi care vor porni competiţiile sportive şi avem încredere că vor desfăşura această competiţie respectând acele reguli şi neavând niciun eveniment nefericit. Sper ca toate meciurile să fi un exemplu public de protejare a sănătăţii publice. Ştiu că există o imensă aşteptare publică pentru spectatori, dar împreună cu FRF şi LPF am socotit că e mai bine, cel puţin în faza incipientă, să pornim competiţia fără spectatori. Toate campionatele din ţările occidentale au făcut acest lucru, nu e neapărat un argument, pentru că evoluţia epidemiologică diferă de la o ţară la alta, în schimb e bine ca să protejăm sănătatea tuturor participanţilor şi să-i ferim de orice posibilitate de a contracta virusul, care, vedeţi în cifre, este încă prezent în societate”, a declarat Stroe, la Digi 24.

Liga I se reia vineri, 12 iunie, de la ora 20.00, cu meciul CS Universitatea Craiova – FC Botoşani, din etapa a III-a a play-off-ului.

În campionatul Ligii I mai trebuie să aibă loc 72 de meciuri, 24 din play-off şi 48 din play-out.

Liga I este întreruptă de la 12 martie, când FRF a decis suspendarea tuturor competiţiilor fotbalistice, din cauza pandemiei de coronavirus.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *