Ministrul Transporturilor a descins pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, s-a aflat astăzi pe șantierul autostrăzii Lugoj – Deva. Demnitarul se declară nemulțumit de modul în care evoluează lucrările, acesta constatând o mobilizare slabă din partea constructorului.

„Pe cei 21 km ai lotului 3, specialiștii au constat o mobilizare extrem de slabă a constructorului și deficiențe în execuție. Lucrau doar 90 de muncitori și 70 de utilaje. Mare parte din echipă a fost retrasă imediat ce ministrul a părăsit șantierul. Asocierea a primit până acum penalizări de 1,5 milioane euro. Stadiul fizic și financiar al acestui lot este de 82%, însă există foarte multe probleme de calitate pentru care MT și CNAIR poartă de aproape un an nenumărate discuții cu antreprenorul pentru remediere”, arată Ministerul Transporturilor.

Constructorul spaniol este acuzat de faptul că nu respectă calendarul impus. Mai grav, este faptul că nici calitatea lucrărilor nu îi satisface pe cei de la CNAIR. În urmă cu două săptămâni, oficialii de la CNAIR au constatat o slabă mobilizare insuficientă pentru realizarea proiectului în parametrii normali și la timp.

Problema trenează din anul 2016, iar antreprenorul Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. – COMSA S.A. – Aldesa Construcciones S.A. – Arcadis Eurometudes S.A. nu si-a manifestat serios disponibilitatea de a le rezolva, mai notează cei de la Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură din România. Litigiul dintre asocierea de firme constructoare și conducerea CNAIR s-a acutizat la începutul acestui an. Antreprenorii au acuzat conducerea CNAIR că le-a respins plata unor lucrări suplimentare. Lucrările la lotul trei al autostrăzii A1 au început în anul 2014.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *