Ministrul Transporturilor, vizită-fulger pe șantierul autostrăzii Deva – Lugoj

Ministrul Transporturilor, după vizita pe autostrada Lugoj – Deva: Vremea amânărilor s-a încheiat. Dacă antreprenorii nu respectă termenele, reziliem contractele.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a declarat nemulţumit de lucrările de pe tronsoanele doi şi trei, el spunând că, dacă nu se respectă termenele, contractele vor fi reziliate. Ministrul Transporturilor a făcut aceste afirmaţii într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, în urma vizitei pe care a făcut-o miercuri pe Autostrada A1 Lugoj- Deva.

”Am promis ca merg pe teren si ma tin de cuvant! Astazi am inspectat inopinat lucrarile Autostrazii Lugoj-Deva si am constatat, cu mare dezamagire, ca antreprenorii Tronsoanelor 2 si 3 se pot “lauda” doar cu o proasta mobilizare si cu o metodologie deficitara, cauzata de carpeli interminabile. Nu voi accepta asemenea situatii si nu vreau fac niciun fel de concesii. Daca cei doi antreprenori, italian si spaniol, nu au cum sa respecte termenele de finalizare ale lucrarilor, voi rezilia contractele cu aceștia si voi cauta firme seriose in domeniu.”

Ministrul a făcut o vizită pe lotul patru al aceleiaşi autostrăzi şi spune că situaţia este ”în parametrii normali”.

”Situatia, de pe Lotul 4 al Autostrazii, se prezinta in parametrii normali, iar antreprenorul roman a reasumat termenul de finalizare a lucrarii pentru finele lui 2017. Avem nevoie de autostrazi si de respectarea termenilor din contractele incheiate. Vremea amanarilor s-a incheiat!” – a scris ministrul Răzvan Cuc pe pagina sa de Facebook.

Lotul doi al autostrăzii Lugoj– Deva are o lungime totală de 28 kilometri, valoarea contractului de execuţie fiind de 562,73 milioane de lei fără TVA. În acest moment circulaţia se desfăşoară pe aproximativ 15 kilometri, între nodurile Traian Vuia şi Margina. Pe restul lotului vor trebui realizate două tuneluri de trecere pentru animale.

Lungimea totală a lotului trei al Autostrăzii Lugoj – Deva este de 22,139 kilometri. Contractul de execuţie a fost semnat în mai 2013, iar valoarea licitată a lucrărilor a fost de 579 milioane de lei.

Lungimea tronsonului patru este puţin peste 22 de kilometri şi face legătura între nodul de la Ilia şi de la Şoimuş, acolo unde începe autostrada Deva – Orăştie. Lucrările costă 419,4 milioane de lei.

 

Vezi cum s-a circulat astăzi la intrarea-ieșirea de pe autostrada A1, podul de la Șoimuș:

Alin Bena

alin.bena@gmail.com

bena has 103 posts and counting.See all posts by bena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *