Misiunile executate de către jandarmii hunedoreni în perioada 20 decembrie 2019 – 15 ianuarie 2020

Pe timpul manifestărilor prilejuite de Sărbătorile de Iarnă, peste 1400 de jandarmi hunedoreni au fost prezenţi în locurile publice pentru a oferi cetăţenilor judeţului un climat de linişte şi siguranţă.

Astfel, în perioada 20 decembrie 2019 – 15 ianuarie 2020, peste 70 de jandarmi au asigurat ordinea publică la 13 manifestaţii cultural-artistice şi religioase, care s-au organizat în spaţiul public.

Prin activitatea desfăşurată de jandarmi, alături de reprezentanţii celorlalte instituţii cu atribuţii, pe timpul desfăşurării acestor manifestaţii nu s-au înregistrat evenimente deosebite.

Totodată în această perioadă, caracterizată de un aflux mare de turişti, în staţiunile montane Straja, Parâng, Pasul Vâlcan şi Râuşor şi pe traseele adiacente acestora, precum şi în staţiunea balneoclimaterică Geoagiu-Băi, în zona Costeşti, pe valea Râului Mare, 506 jandarmi montani au acţionat pentru menţinerea unui climat de linişte.

De asemenea, pentru prevenirea unor situaţii deosebite au fost suplimentate efectivele la Posturile de Jandarmi Montane Straja, Parâng şi Râuşor.

În perioada 22 decembrie 2019 – 15 ianuarie 2020, jandarmii hunedoreni au aplicat 120 sancţiuni contravenţionale în valoare de 27.675 lei, pentru diverse fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice sau pentru exploatarea neconformă a pârtiilor şi traseelor de schi pentru agrement.

Totodată în această perioadă au fost constatate şi 13 fapte de natură penală, unele dintre acestea în staţiunile montane, astfel:

  • În data de 31 decembrie 2019, jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Straja au intervenit pentru aplanarea unui conflict dintre doi bărbaţi.

După ce au fost conduse la sediul postului, în vederea stabilirii identității acestora și a luării măsurilor legale ce se impuneau, una dintre persoane a sesizat faptul că îi lipsește telefonul mobil.

În urma efectuării controlului corporal sumar, jandarmii au găsit telefonul mobil asupra celuilalt bărbat.

Au fost întocmite acte de sesizare privind fapta prevăzută de art.228 Cod Penal, respectiv furt, acestea fiind înaintate organelor competente pentru continuarea cercetărilor.

  • În data de 31 decembrie 2019, la sediul Postului de Jandarmi Montan Straja s-a prezentat un bărbat pentru a preda un portofel găsit pe pârtia de schi “Mutu” din stațiune.

În urma inventarierii obiectelor din portofel, pe lângă carduri şi bani, s-a găsit şi un plic de dimensiuni mici cu o substanță neidentificată de culoare albă.

Au fost întocmite acte de sesizare privind fapta prevăzută de art.228 Cod Penal, respectiv furt, acestea fiind înaintate organelor competente pentru continuarea cercetărilor.

Portofelul cu suma de bani, carduri şi actele de identitate a fost predat Poliţiei Municipiului . Lupeni.

Documentele de sesizare privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, în conformitate cu prevederile Legii 143 / 2000 împreună cu plicul cu substanţa neidentificată  fiind înaintate organelor competente pentru continuarea cercetărilor.

De asemenea, jandarmii au mai intervenit pentru alte situaţii în urma a 11 apelurile pe numărul unic de urgenţă 112. 

 

 COMPARTIMENT INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *