Mocănița din Țara Moților revine pe șine

Mocănița din Țara Moților revine pe șine și le oferă celor doritori plimbări de poveste. Cei mici, alături de părinți și bunici sunt invitați la o călătorie cu mocănița tractată de o locomotivă cu aburi veche de mai bine de un secol.

Pentru a nu exista riscul răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, doritorii trebuie să facă rezervare.

„A sosit perioada magică din an şi mocăniţa fumegă şi şuieră plină de veselie, anunţând că este pregătită să ofere plimbări de neuitat. Chiar dacă trecem printr-o perioadă dificilă, lăsaţi mocăniţa să vă înveselească şi să vă amintească de anii copilăriei. Haideţi la mocăniţa, bucuraţi-vă de vacanţă şi de magia sărbătorilor de iarnă!”, arată reprezentanții Asociației pentru Păstrarea Liniilor Înguste din România.

Asociația este condusă de omul de afaceri austriac, Georg Hocevar, fiind cel care a repus în funcțiune linia de cale ferată îngustă din Țara Moților, pasionat fiind de trenurile vechi.

Trenul tras de locomotiva cu aburi va circula pe ruta Crişcior-Brad şi retur începând de sâmbătă, 26 decembrie 2020 şi până pe 3 ianuarie 2021, cu plecări din Crişcior, la orele 11:00, 13:00 şi 15:00, şi din Brad, de la Gara CFR, la orele 12:00, 14:00, iar cursa de la 16:00 nu are retur. Cursele se vor realiza cu mocăniţa cu abur cu un număr minim de 30 de persoane care au o rezervare făcută cu o zi înainte de cursele stabilite prin program. Dacă numărul de rezervări este mai mic de 30 de persoane este posibil ca, cursa programată să se facă cu o locomotivă diesel. Prețul unui bilet pentru plimbarea dus-întors este de 20 de lei pentru adulți, respectiv 10 lei pentru copii. Cei care doresc să facă o plimbare cu mocănița de la Crișcior sunt rugați să facă rezervări la numărul de telefon 0730.759.993.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *