Modernizarea drumului spre Parâng implică și tăierea unor copaci

Modernizarea drumului spre Parâng implică și tăierea unor copaci. În acest sens, Primăria Petroșani intenționează să scoată la vânzare 160 de pomi. Arborii ce urmează a fi valorificați au fost inventariați de reprezentanții administrației locale și nu intră sub incidența fondului forestier. Circa 12.000 de lei ar urma să obțină municipalitatea dacă ar vinde pomii.

Primarul Tiberiu Iacob – Ridzi spune că solicitarea de defrișare a arborilor și arbuștilor a venit din partea Consiliului Județean Hunedoara, cel care derulează proiectul de modernizare a drumului Cabana Rusu – Masivul Parâng.

”Consiliul Județean Hunedoara a solicitat primăriei municipiului Petroșani să efectueze demersurile necesare pentru defrișarea arborilor și arbuștilor care se află situați pe marginea drumului DJ 709 F DN 7A, Cabara Rusu – Masivul Parâng, aflat în plin proces de modernizare. În urma identificării în teren și a marcării de către reprezentanții Ocolului Silvic Petroșani, a rezultat un număr de 160 de arbori care trebuie îndepărtați. Prin actul de punere în valoare întocmit de Ocolul Silvic Petroșani s-a stabilit valoarea masei lemoase la suma de 12.358,58 de lei”, arată Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Arborii ar urma să fie vâduți prin licitație publică, cantitatea totală fiind de 124 mc, iar suma este estimată la valoarea de 12.358 lei.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.