Moment magic oferit de Corul Orfeu din Deva (VIDEO)

Membrii Corului ORFEU al claselor IX-XII de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță”- Deva s-au reunit și au oferit un moment magic. În vreme de pandemie, reuniunea a avut loc online. Tehnologia și distanța nu au alterat deloc vocile tinerilor. Vocile angelice i-au făcut pe cei care au ascultat să se transpună într-o lume magică.

„Separați, dar, totuși, împreună. Gândind cu nostalgie la concertele noastre tradiționale, am lucrat la ceea ce se dorește a fi o părticică dintr-un concert virtual. Multă muncă din partea tuturor protagoniștilor, dar cu suflet, finalizată departe, în Londra, de fiul nostru Șerban, căruia îi mulțumim pentru implicarea în acest proiect”, spune, pe pagina de Facebook, Mariana Onțanu-Crăciun, corepetitoarea corului și cea care instrumentează piesa la pian.

Pentru Replica, profesoara de muzică, Mariana Onțanu-Crăciun, a povestit cum a fost posibil ca interpretarea piesei Hallellujah să se audă sublim și să creeze emoție, prin vocile sincronizate de membrii corului.

Fiecare corist a realizat prin mijloace proprii înregistrarea solo, având ca reper sonor piesa corală în căşti. Înregistrările au fost vizualizate şi corectate de noi, profesorii, iar unde a fost cazul, acestea s-au refăcut. A urmat o muncă imensă de creere întâi a track-ului audio, în care au trebuit sincronizate şi echilibrate sonor toate vocile, după care s-a lucrat intens la montarea imaginilor.” relatează prof. corepetitor. 

„Vinovatul” realizării audio-video este fiul celor doi profesori, Şerban Onțanu-Crăciun care locuieşte în Londra şi care este la primul său proiect de acest fel. De altfel, pentru toată echipa este o prima experiență de acest gen, impusă întrucâtva de această perioadă în care concertele live nu au fost posibile.

Trebuie să reamintim că prestigiosul cor „ORFEU” – dirijat de prof. Gelu Onțanu-Crăciun, alături de corepetitorul,  prof. Mariana Onțanu-Crăciun, este binecunoscut pe plan local prin concertele tradiționale de muzică sacră şi colinde pe care le susțin anual la Biserica Greco-Catolică „Immaculata” din Deva, bucurându-se de un real succes și apreciere din partea unui public care de fiecare dată umple sala la refuz aşteaptând cu nerăbdare aceste concerte. De asemenea,  deține în palmares mai multe premii  obținute în concursuri naționale și internaționale, printre care cele mai importante amintim premiile a două concursuri de notorietate unde Corul Orfeu a fost Câştigător al categoriei „Coruri de tineret” şi Diploma de Argint la Concursul Internațional de la Cracovia (Polonia) în 2016, precum şi Diploma Gold Band obținută la Concursul Internațional de la Bratislava, în 2018.

Interpretarea poate fi vizionată aici

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *