Mormane de gunoi, strânse din Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina

Un televizor vechi, coroane de flori și mormane de gunoaie au fost strânse de pe raza Parcului Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina. Administratorii zonei susțin că se realizează periodic activități de curățare, însă, de fiecare dată se găsesc cetățeni care să arunce diferite mizerii în natură.

„Facem eforturi să păstrăm natura curată, inclusiv prin acțiunile de igienizare desfășurate de personalul de teren. Nimănui nu-i face plăcere să întâlnească gunoaie aruncate în natură. Ne dorim să evităm astfel de situații, prin urmare facem apel la localnici și vizitatori să arunce gunoaiele numai în locurile special amenajate”, arată administrația Parcului Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina.

Aflat în Munţii Şureanu, Parcul Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina se remarcă prin peisajul aparte creat în mii de ani de interacţiunea omului cu natura. Aici se regăsesc numeroase specii protejate de floră şi faună, sate în care tradiţiile se păstrează încă vii, precum şi monumente istorice de o valoare deosebită. Specificul zonei este dat şi de prezenţa fenomenelor carstice de suprafaţă şi din subteran. Acolo unde apa a modelat stânca s-au format chei, doline, peşteri şi avene, unele dintre ele deosebit de importante din punct de vedere ştiinţific. Grădiștea Muncelului-Cioclovina este o arie protejată de interes național.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *