Mult alcool în trafic. Un bărbat a intrat cu mașina în zidurile unui bloc din Deva

Potrivit polițiștilor hunedoreni, un bărbat din Deva, în stare de ebrietate, a pierdut controlul volanului la intersecția străzilor Mihai Eminescu cu Victor Babeș, lovind zidul unui bloc. Atât șoferul cât și pasagerul aflat în mașină, erau în stare avansată de ebrietate, iar, în urma impactului, unul dintre aceștia a fost transportat la spital. Din cercetările la fața locului, încă nu s-a stabilit exact cine a condus mașina, deoarece declarațiile au fost neclare. 

De asemenea, un alt șofer băut a avariat două mașini parcate, iar un tânăr de 27 de ani a fost prins în trafic cu alcoolemie de 0,79 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

„La data de 16 mai 2024, în jurul orei 23:30, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată cu privire la faptul că, pe strada Mihai Eminescu, din Deva, s-a produs un eveniment rutier.

Polițiștii au stabilit că un bărbat de 37 de ani, din Deva, ar fi condus autoturismul implicat în evenimentul rutier pe strada Mihai Eminescu, pe sensul de mers Bejan – Nicolae Bălcescu, iar la intersecția cu strada Victor Babeș, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a lovit zidul unui bloc de locuințe.

Din verificările efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul de 37 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie, iar în urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat valoarea de 0,73 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, deoarece bărbatul de 37 de ani a declarat faptul că nu el a condus autoturismul la momentul producerii accidentului, ci proprietarul acestuia, un bărbat de 30 de ani, din Deva, (posesor al permisului de conducere), a fost testat și cel din urmă cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 1,08 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Totodată, polițiștii au prelevat probe biologice din interiorul autoturismului, pentru a stabili cu certitudine cine a condus mașina.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a bărbatului de 37 de ani, care a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Deva, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Totodată, în urma verificării în bazele de date a autoturismului implicat în evenimentul rutier, polițiștii au constatat că acesta are certificatul de înmatriculare suspendat (ca urmare a expirării valabilității ITP) și nu are poliță RCA valabilă (motiv pentru care au fost reținute plăcuțele de înmatriculare și au fost aplicate sancțiuni contravenționale).

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis de conducere și conducere sub influența alcoolului.

La data 16 mai 2024, în jurul orei 21:55, polițiștii care efectuau serviciul de patrulare pe bulevardul 1 Decembrie, din Deva, au observat o autoutilitară al cărei conducător, în timp ce efectua manevra de parcare, a acroșat două autoturisme parcate, motiv pentru care au efectuat semnalul de oprire, în vederea controlului.

Polițiștii au constatat faptul că autoutilitara era condusă un bărbat de 55 de ani, din Deva, care a fost supus testării cu aparatul alcooltest, ce a indicat valoarea de 0,84 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

La data de 17 mai 2024, în jurul orei 02:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Ilia au oprit în trafic, pe DN 68A, în comuna Lăpugiu de Jos, autoturismul condus de un tânăr de 27 de ani, din comuna Racovița, județul Timiș.

Ca urmare a testării acestuia, aparatul alcooltest a indicat valoarea de 0,79 mg/l, alcool pur în aerul expirat”, precizează IPJ Hunedoara, care au au întocmit și dosare de cercetare penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *