Muzeu unic în România, dotat la standarde moderne

Muzeul Mineritului din Petroșani a intrat într-un amplu program de reabilitare. În cadrul acestuia, muzeul care este unic în România, va fi dotat conform standardelor. În acest sens, autoritățile locale de la Petroșani au demarat achiziție publică de produse – dotări în cadrul proiectului „Reabilitarea clădirii Muzeului Mineritului și amenajare muzeistică”.

Scopul implementării acestui proiect este de a proteja și promova patrimoniul cultural al zonei prin reabilitarea și amenajarea muzeistică a obiectivului de patrimoniu Muzeul Mineritului din Municipiul Petroșani, crescând astfel atractivitatea acestuia, calitatea serviciilor și informațiilor oferite.  Proiectul prevede regândirea amenajării muzeale și punerea în valoare a obiectelor de știință și tehnică existente, atât în interiorul clădirii, cât și și în spațiul exterior aferent acesteia. Clădirea va beneficia și de utilitățile necesare: instalații electrice, sanitare, termice, precum și de condițiile de climatizare, siguranță la foc, antiefracție, supraveghere video”, arată edilii din Petroșani.

404.822 lei este valoarea contractului prin care urmează a fi achiziționat mobilier expozițional. Finanțarea contractului de achizitie publica este asigurata din fonduri nerambursabile prin Programul Operational Regional 2014 – 2020, Prioritatea de investitii 5.1., conform Contractului de finantare nr. 29 din 29.05.2017.

 

 

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *