4,2 milioane pentru modernizarea podului peste Strei

4,2 milioane de lei costă lucrările de modernizare a podului peste Strei din orașul Călan. Contractul vizat de procedură presupune execuția de lucrari pentru obiectivul de investiție ”Reabilitare pod peste râul Strei din orașul Călan, județul Hunedoara”.

“Prin executarea acestor lucrări se prelungește durata de viață a podului cu peste 50 de ani și se permite mărirea gabaritului pe pod fiind asigurată realizarea pistei de bicicliști. Lucrările prevăzute a se executa cuprind urmatoarele (…) închiderea circulației pe jumătatea din aval; demolare consolă aval; realizare drumuri de acces în albie; realizare piloți și radiere; realizare extindere și cămășuire infrastructuri; montare confecții metalice suprastructură bandă aval; realizare suprabetonare pe partea aval; realizare zona de racordare (zid de gardă, plăci de racordare); strat de asfalt pe cale; închidere circulație pe jumătatea amonte; demolare rest de suprastructura veche; amenajare rigle și bancheta de rezemare pentru suprastructura nouă; montare confecții metalice suprastructura amonte; realizare suprabetonare pe partea amonte; realizare zona de racordare (zid de gardă, plăci de racordare); așternere hidroizolație, trotuare, așternere strat de asfalt pe cale; așternere strat de uzură pe toată calea”, arată documetația.

 Lucrările trebuie realizate în termen de 8 luni de la data atribuirii contractului. Podul a fost realizat în anul 1960, iar elementele principale de rezistență prezintă degradări și defecte. Potrivit proiectului, se propun lucrări de extindere şi de execuţia a unei suprastructuri noi a podului. Podul existent are o suprastructură cu de peste 100 de metri şi lăţimea de 13,50 metri. Totodată se va realiza și o pistă de bicicliști.

 

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.