Nedreptate care așteaptă de doi ani să fie reparată

Eleonora-Carmen HĂRĂU, senator PNL:

”Știați că biochimiștii, biologii și chimiștii din laboratoarele spitalelor erau salarizați, după Legea 153/2017 a salarizării bugetarilor, (a Olguței Vasilescu) , de 5-6 ori mai puțin decât medicii?

A trebuit să vină pandemia peste noi, ca majoritatea parlamentară PSD să priceapă care este importanța muncii acestor specialiști din sistemul sanitar, să ia în seamă faptul că, practic, 80% din diagnostice se formulează pe seama muncii lor!

Astăzi, în Camera Decizională a Parlamentului a fost corectată această inechitate uriașă din Legea 153/2017 a salarizării bugetarilor, despre care, in ciuda amendamentelor depuse și a insistenței din perioada adoptării legii, „greii” din PSD nici n-au vrut să audă!

Biochimiștii, biologii și chimiștii, ca de altfel toți luptătorii de pe frontul Covid-19, au nevoie, alături de respectul și prețuirea noastră, și de recunoașterea socială a importanței muncii lor prin nivelul de salarizare. Să-l vezi pe Covid în analiză, trebuie să ai gândul limpezit de grijile materiale cotidiene, ca și de spaima că îl duci cu tine acasă, în familie.
În ceea ce mă privește, un ochi râde, dar un ochi plânge la gândul că mai mult de doi ani, oamenii aceștia admirabili au fost discriminați!”

 

Notă: postările de la rubrica „faceNEWS” sunt preluate ca atare, fără modificări, de pe paginile de facebook ale autorilor.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.