Nereguli depistate de Garda Națională de Mediu în municipiul Hunedoara

Inspectorii de la Garda Națională de Mediu au fost în inspecție în municipiul Hunedoara. Aceștia s-au autosesizat în urma unei  postări distribuite pe Facebook care conține imagini și filmări din municipiul Hunedoara, din care reiese că pe un amplasament aflat la marginea localității, sunt abandonate deșeuri vegetale și deșeuri inerte.

Comisariatul Județean Hunedoara al Gărzii Naționale de Mediu s-a autosesizat imediat și a demarat un control în zona respectivă.

Echipa de comisari a constatat faptul că aspectele semnalate se confirmă, în sensul că operatorul de salubritate desemnat pentru colectarea deșeurilor stradale și a deșeurilor vegetale a abandonat aceste deșeuri pe un amplasament neautorizat.

“Totodată, s-a constatat că pe acest amplasament se aflau și deșeuri municipale amestecate, dar deșeurile vegetale reprezentau cca 80% din întreaga cantitate existentă.

Pentru neconformitățile constatate, Comisariatul Județean Hunedoara al Gărzii Naționale de Mediu a aplicat sancțiuni atât UAT Municipiul Hunedoara cât și operatorului de salubritate, respectiv: amendă contravențională, în valoare de 15.000 de lei, conform Legii nr. 211/2011 cu modificările și completările ulterioare, pentru UAT Municipiul Hunedoara și avertisment, conform OUG nr. 195/2005, cu modificările și completările ulterioare, operatorului de salubritate”, arată Garda Națională de Mediu

 

De asemenea, au fost stabilite următoarele măsuri, în sarcina UAT Municipiul Hunedoara:
1. Eliminarea depozitelor necontrolate de deșeuri identificate în timpul controlului.
2. Identificarea spațiilor pentru depozitarea deșeurilor din construcții și demolări, a spațiilor pentru depozitarea deșeurilor vegetale precum și stabilirea acestora prin Hotărâre de Consiliu Local.
3. Intensificarea acțiunilor de patrulare și aplicarea măsurilor, conform legii, în cazul în care vor fi identificate persoane fizice/juridice care abandonează deșeuri în locuri nepermise.


Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *