Nereguli pe drumurile publice depistate de polițiștii hunedoreni

La data de 17.04.2020, în jurul orei 19:15, poliţiştii au oprit în trafic un tânăr de 20 de ani, din municipiul  Vulcan, care conducea un autoturism pe strada Romană, din municipiul Vulcan,  fără a deține permis de conducere. Acesta a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind de 0,23 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

La data 19.04.2020, în jurul orei 18:50, un bărbat de 54 de ani, din judeţul Timiș, a condus un autoturism pe strada Hărăului, din Deva, fiind oprit de un echipaj de poliţie. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere, iar numărul de înmatriculare provizoriu al maşinii era expirat din luna iunie 2018.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0,67 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

În data de 19.04.2020, la ora 01:40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Șoimuș au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui moped care circula pe D.J. 761, în satul Bălata.

Conducătorul mopedului a refuzat să oprească, fiind nevoie ca polițiștii să pornească în urmărirea acestuia, până în satul Șoimuș, unde acesta a părăsit partea carosabilă, intrând pe un teren arabil. Cel aflat pe moped a abandonat vehiculul condus şi a încercat să fugă, însă a fost prins şi imobilizat d e poliţişti. Poliţiştii au stabilit că mopedul a fost condus de un tânăr de 17 ani, din municipiul Deva, care nu posedă permis de conducere.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi i-au aplicat celui în cauză o sancţiune contravenţională în cuantum de 3.000 de lei (conform O.M. nr. 3/2020).

La data de 19.04.2020, în jurul orei  00:30, poliţiştii au oprit în trafic un hunedorean de 49 de ani, care conducea un autoturism pe strada 22 Decembrie, din municipiul Hunedoara, iar în urma testării, aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 1,41 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

 La data de 19.04.2020, în jurul orei 13:40, un bărbat de 50 de ani, din municipiul  Vulcan, a  fost depistat de poliţişti  conducând  un autoturism pe bulevardul Mihai Viteazu, din municipiul Vulcan, fără a avea asupra sa permisul de conducere. În urma verificărilor în baza de date, polițiștii au stabilit că bărbatul figura ca având dreptul de a conduce suspendat, pentru abateri anterioare.

În data de 20.04.2020, în jurul orei  23:30, poliţiştii au depistat în trafic un tânăr în vârstă de 24 de ani, din municipiul Hunedoara, care conducea un autoturism, deşi avea dreptul de a conduce suspendat, pentru abateri anterioare.

În data de 20.04.2020, la ora 15:55, un echipaj al Biroului Rutier Orăştie a depistat în trafic un bărbat în vârstă de 46 de ani, din municipiul Orăştie, care conducea un autoturism pe strada Gării, din Orăștie.

Bărbatul a refuzat să efectueze testul de respiraţie cu aparatul etilotest și să se supună recoltării de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În data de 21.04.2020, în jurul orei 01.00,  poliţiştii  care patrulau pe strada Parângului, din Petrila, au oprit  autoturismul condus de un minor în vârstă de 15 ani. Acesta le-a declarat poliţiştilor că, deşi nu poseda permis de conducere, a luat cheile autoturismului din apartamentul în care locuieşte tatăl său (fără acordul acestuia), după care a plecat cu autoturismul împreună cu un prieten pe strada Parângului, parcurgând aproximativ 150-200 m, după care au fost opriţi de echipajul de poliţie.

În toate cazurile prezentate, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală.

 

IPJ Hunedoara

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *