Chiar este mai important ORGOLIUL decât salvarea spitalelor noastre?

Săptămâna trecută am convocat Consiliul Județean Hunedoara pentru a aloca câte 500.000 lei pentru fiecare Spital Municipal care funcționează ca suport COVID. Am sugerat conducerii PSD să nu politizeze și să accepte soluțiile propuse de noi. Fără succes, din păcate…

La ora 11.00 ședința extraordinară va începe, iar la adăpostul unor „note” prin care secretarul general al CJ se exprimă că proiectele noastre sunt „nelegale”, probabil că PSD va anunța triumfal că a câștigat lupta de azi. Din păcate pentru noi toți, ei au câștigat, dar cei ce se luptă pentru viața lor în spitale și medicii care au nevoie de protecție ca să nu se infecteze cu virusul care ne amenință, au pierdut

Vedem la toate buletinele de știri că numărul infectărilor crește în fiecare zi în județul nostru, că suntem unul din cele mai mari focare din țară și, cu toate astea, conducerea Consiliului Județean NU VREA să renunțe la orgolii politice iraționale! Nu e suficient să sprijine Spitalul Județean, tot județul strigă după ajutor, iar ei preferă să nu audă… Hunedorenii așteaptă SOLUȚII de la Consiliul Județean, nu explicații că NU SE POATE.

Împreună cu consilierii liberali vom face tot ce e posibil ca banii să ajungă acolo unde e nevoie, nu să stea pregătiți pentru petreceri cu iz de campanie electorală. Cine se mai gândește acum la serbări câmpenești sau evenimente culturale pe bani mulți?!

Zilele următoare vom relua solicitarea ca sumele de bani pe care doream să le transferăm către spitalele din Hunedoara, Orăștie, Vulcan și Lupeni să fie virate spre fondul de rezervă al Consiliului Județean, iar apoi, conform art 15, alin. 2 din legea privind finanțele publice locale ((2) Din fondul de rezervă bugetară constituit în bugetul local consiliile locale, județene sau Consiliul General al Municipiului București, după caz, pot aproba acordarea de ajutoare către unitățile administrativ-teritoriale aflate în situații de extrema dificultate, la cererea publică a primarilor acestor unități administrativ-teritoriale sau din proprie inițiativă) să fie acordate ajutoare de urgență spre Primăriile care au în administrare spitalele noastre.

Sănătatea hunedorenilor trebuie să fie pe primul loc!

 

Adrian Nicolae David

Prim-vicepreședinte

PNL Hunedoara

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *