Nereguli semnalate de polițiștii din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice

În data de 12.12.2019, polițiștii Postului de Poliție Ribița au oprit în trafic, pe DN 76, în comuna Ribița, o autoutilitară care transporta 33,32 metri cubi de material lemnos de esență fag (conform avizului de însoțire). În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că, în realitate, în autoutilitară era încărcată  cantitatea de 38,23 metri cubi de material lemnos (cu 5 mc mai mult decât cantitatea înscrisă în avizul de însoțire).

Prin urmare, șoferul (un sibian de 37 de ani) a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei și s-a dispus confiscarea celor 5 mc de material lemnos (care au fost transportaţi la depozitul Ocolului Silvic Baia de Criș).

Tot ieri, polițiști din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice, însoțiți de un reprezentant al Gărzii Forestiere Timișoara, au efectuat o acțiune privind modul de exploatare, gestionare, transport și comercializare a materialului lemnos de către diferite persoane fizice și juridice de pe raza orașului Hațeg, a localităților învecinate și în zona Văii Jiului.

În urma controalelor, pe raza comunei Răchitova, polițiștii au  identificat 41,84 mc de material lemnos din specia fag, care a  fost exploatat de o societate comercială din județul Caraș-Severin, fără a fi emisă autorizația de exploatare prevăzută de lege.

În cauză, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale a reprezentantului societăţii cu amendă în valoare de 10.000 de lei şi au dispus confiscarea volumului de material lemnos exploatat ilegal (în valoare totală de peste 6860 de lei), iar ca măsură complementară, au propus retragerea atestatului de exploatare.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, pe raza orașului Uricani, poliţiştii au  identificat un bărbat de 68 de ani, din Uricani, care  transporta 2,51 mc lemn rotund de molid, cu un tractor ce tracta o remorcă agricolă (în care era încărcat materialul lemnos), fără a avea asupra sa avizul de însoțire prevăzut de normele legale în vigoare.

Prin urmare, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale a bărbatului cu amendă în valoare de 1.000 lei și măsura complementară de confiscare a materialului lemnos.

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *