Nici Windows nu mai e ce era odată! Ultima versiune șterge fișiere de pe calculator neîntrebată

Un scandal informatic stă să izbucnească în IT. Ați auzit până acum de sistemul de operare care vă șterge NEÎNTREBAT fișierele de pe calculator? Ei bine, ultima versiune de updatată al WINDOWS 10 face asta! Dispariția subită a fișierelor de pe hard-disk a fost reclamată de mai mulți utilizatori după instalarea ”Windows October 10 Update”.

Practic, update-ul suprascrie fișierele dedicate utilizatorilor cum sunt ”Documents” sau ”Pictures”. Dintr-un foc cel mai negru scenariu pentru utilizatorul de calculator devine realitate: pierde documentele și fotografiile salvate în aceste directoare sau pe ”desktop”.

Specialiștii în IT arată cu degetul către oficialii Microsoft care, încrezători că update-ul se poate instala simplu și fără riscuri, au decis să sară peste faza de testare, oferind direct publicului softul ca fiind sigur de folosit pe orice calculator.

Se pare că atât de bine își face rolul distructiv acest update, încât este imposibil ca după ce fișierele au fost șterse ele să poată fi recuperate folosind programe specializate în așa ceva. Motivul este că la momentul instalarii, update-ul inhibă softul care gestiona conservarea informațiilor din directoarele utilizatorilor.

Pierderea acestor fișiere nemulțumește foarte mult, pentru că în locațiile respective clienții Windows, mulți dintre ei, aveau obiceiul să salveze documente importante, dar și fotografii de familie de-a lungul anilor, imagini care acum sunt pierdute definitiv.

Până la această oră compania Microsoft nu a dat un răspuns oficial privitor la această problemă.

Atenție! Update-ul este accesibil de la începutul lunii octombrie. De remarcat însă că toate site-urile care promovează acest produs (ca acesta de exemplu: https://www.techradar.com/how-to/how-to-download-and-install-the-windows-10-october-2018-update) îi avertizează pe cei interesați de ”Windows October 10 Update” ca,  înainte de a proceda la instalarea update-ului, să își salveze, să facă ”backup” la toate fișierele importante pe care le dețin.

 

Adrian Sălăgean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.