Nicio soluție concretă pentru încălzirea apartamentelor din Petroșani

Încă nu a fost identificată nicio soluție concretă pentru încălzirea apartamentelor din municipiul Petroșani, branșate la sistemul centralizat de termoficare. Consiliul de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara s-a întrunit, la finalul săptămânii trecute. În timp ce Prefectura Hunedoara a solicitat măsuri urgente, situația fiind una potențial generatoare de criză, la CEH, subiectul a fost trecut ca informare, la diverse.

Samuel Dioane, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, susține că societatea poate furniza agent termic populației din Petroșani, însă trebuie clarificate anumite aspecte.

“Am avut mai multe întruniri pentru a găsi o modalitate de asigurare a agentului termic. Noi avem capacitatea, putem furniza agent termic, dar trebuie să găsim o modalitate legală. Dacă ar fi să preluăm noi distribuția agentului termic este nevoie ca abonații să încheie noi contracte cu Complexul Energetic Hunedoara, în speță termocentrala Paroșeni. O altă soluție ar fi ca Primăria Petroșani – Consiliul Local să înființeze o nouă societate de termificare”, a declarat Samuel Dioane, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara.

În cazul în care CEH-ul ar prelua distribuția agentului termic ar fi necesare angajări la punctele termice.

“Partea economică și cea juridică analizează toate aspectele, astfel încât să se poată furniza agent termic abonaților. O altă problemă este că nu se cunoaște numărul exact de abonați. noi nu putem da căldură pentru câteva sute de abonați. Părerea mea este că s-a întârziat foarte mult pe această temă”, a mai spus sursa citată.

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *