Niciun medic neonatolog nu vrea să profeseze la Petroșani

Niciun medic neonatolog nu vrea să profeseze la Petroșani. De câteva luni, la Spitalul de Urgență din Petroșani nu mai este niciun medic neonatolog. Probleme sunt și la secția de Pediatrie. Inclusiv prefectul județului Hunedoara a organizat o serie de întâlniri pe această temă, însă, din păcate niciun medic neonatolog nu vrea să profeseze la Spitalul de Urgență din Petroșani.

„Am încercat să rezolvăm această problemă. Deocamdată nu am reușit, dar asta nu înseamnă că este pusă în pericol viața unor pacienți în pericol”, a spus Adrian David, directorul CAS Hunedoara.

Administrația locală a oferit, inclusiv, facilități legate de chiria medicilor rezidenți.

„Noi am făcut câteva lucruri legat de chiria medicilor rezidenți, dar și de alte facilități, pe care să le poată acorda spitalul, tocmai ca să atragem medici aici, pe specialitățile la care noi suntem deficitari”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Situația este una extrem de dificilă. Gravidele sunt nevoite să nască la alte unități medicale unde există neonatolog, chiar dacă sarcina le-a fost urmărită de un medic de la Petroșani.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *