Niciun spital din Valea Jiului nu primește bani de la CJ Hunedoara

Niciunul din cele trei spitale din Valea Jiului nu primesc bani de la Consiliul Județean Hunedoara. Bugetele mai multor instituții din subordinea CJ Hunedoara vor avea bugetele rectificate, iar banii vor fi alocați pentru cei din linia întâi care tratează cazurile de COVID-19.

Niciun leu din cele peste două milioane nu va ajunge la vreunul din spitalele din Valea Jiului, deși aici au fost desemnate două spitale suport COVID-19.

”Sumele menționate vor fi utilizate de Consiliul Județean Hunedoara, în baza cadrului legal în vigoare, pentru a sprijini lupta împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2, conform competențelor, în vederea finanțării cheltuielilor cu cazarea și hrana personalului medical (în izolare) din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Deva și a personalului (în izolare) din cadrul centrelor de îngrijire și asistență aflate în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara”, arată CJ Hunedoara.

Tocmai pentru a asigura funcționarea optimă și tratarea optimă a pacienților, liberalii hunedoreni au solicitat ca fiecare spital să primească bani de la CJ Hunedoara.

” Săptămâna trecută am convocat Consiliul Județean Hunedoara pentru a aloca câte 500.000 lei pentru fiecare Spital Municipal care funcționează ca suport COVID. Am sugerat conducerii PSD să nu politizeze și să accepte soluțiile propuse de noi. Fără succes, din păcate… (…) Zilele următoare vom relua solicitarea ca sumele de bani pe care doream să le transferăm către spitalele din Hunedoara, Orăștie, Vulcan și Lupeni să fie virate spre fondul de rezervă al Consiliului Județean, iar apoi, conform art 15, alin. 2 din legea privind finanțele publice locale ((2) Din fondul de rezervă bugetară constituit în bugetul local consiliile locale, județene sau Consiliul General al Municipiului București, după caz, pot aproba acordarea de ajutoare către unitățile administrativ-teritoriale aflate în situații de extrema dificultate, la cererea publică a primarilor acestor unități administrativ-teritoriale sau din proprie inițiativă) să fie acordate ajutoare de urgență spre Primăriile care au în administrare spitalele noastre. Sănătatea hunedorenilor trebuie să fie pe primul loc!”, arată Adrian David, prim-vicepreședintele PNL Hunedoara prin intermediul unui comunicat de presă.

Așa cum arată comunicatul remis de CJ Hunedoara, nu se specifică alocarea niciunui leu către spitalele suport COVID-19 din județul Hunedoara.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.