Nicolae Moga a demisionat de la Ministerul de Interne la câteva zile de la numire

Nicolae Moga a demisionat de la Ministerul de Interne la câteva zile de la numire. Nicolae Moga a depus săptămâna trecută jurământul în funcţia de ministru al Afacerilor Interne.

“În urma unei discuţii pe care am avut-o în această dimineaţă cu primul ministru al Guvernului României, doamna Viorica Dăncilă, am decis să mă retrag din funcţia de ministru al Afacerilor Interne. Am luat această hotărâre pentru a salva o parte din prestigiul puternic afectat al acestei instituţii în urma activităţii deficitare a unor angajaţi ai săi, care au fost destituiţi sau urmează să fie sancţionaţi.”, a declarat Moga marţi,la anunţarea demisiei.

El a precizat că retragerea din această demnitate trebuie să fie văzută ca un nou început pentru minister.

”În cele şase zile în care am condus Ministerul Afacerilor Interne am dispus toate controalele posibile pentru identificarea vinovaţilor în cazul tragediei de la Caracal. Toate aceste cercetări vor continua. Am încredere în oameni oneşti şi profesionişti din minister că vor reuşi să ducă la bun sfârşit munca pe care am început-o împreună şi le mulţumesc pentru colaborare. Îi mulţumesc doamnei prim-ministru pentru încredere şi trebuie ca astfel de evenimente să nu mai fie posibile în viitor”, a pus Nicolae Moga.

Moga a depus jurământul ca ministru de Interne în 24 iulie.

La acel moment el a facut declaraţii controversate legate de evenimentele din 10 august 2018 şi de modul în care jandarmii ar trebui să reacţioneze.

Demisia sa are loc înaintea şedinţei CSAT în care ar urma să fie discutat raportul MAI cu privire la modul de acţiune în cazul celor două adolescente ucise la Caracal.

news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *