Noi fonduri pentru modernizarea sistemului de iluminat. Au mai fost accesați bani

Sistemul de iluminat public din Vulcan va fi modernizat cu bani europeni. ADRVEST și Primăria Vulcan au semnat contractul de finanţare pentru proiectul privind „Modernizarea sistemului de iluminat public în municipiul Vulcan”.

Prin acest proiect se vor înlocui corpurile de iluminat existente – se vor demonta 1.468 de lămpi vechi, necorespunzătoare, şi vor fi montate alte 1.787 de lămpi (aparate de iluminat IP 66, IK 08 cu sursă tip LED, echipate cu sistem de telegestiune).

„Rețeaua de iluminat din Vulcan va fi extinsă, vor fi amplasaţi 104 noi stâlpi şi tot atâtea corpuri de iluminat stradale cu tehnologie LED. O altă componentă a proiectului vizează modernizarea sistemului de iluminat, inclusiv implementarea unui sistem de telegestiune. Vor fi amenajate 28 de treceri de pietoni inteligente, vor fi instalate 8 kituri fotovoltaice (stâlpi h=8m, aparate de iluminat tip lampadar şi panouri fotovoltaice), se va achiziţiona un sistem de telemanagement ş.a.m.d. Toate aceste măsuri ar urma să conducă la creşterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public în municipiul Vulcan”, arată ADRVEST.

Valoarea totală a proiectului este de 13,2 milioane lei, din care 10,7 milioane lei reprezintă finanţare nerambursabilă, prin Regio-POR 2014-2020, Axa Prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon. Perioada de implementare este de 35 de luni.

Panouri solare în 2011

În anul 2011, autoritățile locale de la Vulcan implementau un proiect în premieră. La acel moment, iluminatul public a fost modernizat în baza proiectului cu finanțare europeană care a vizat și modernizarea bulevardului din localitate. 30,03 milioane de lei a fost valoarea proiectului.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *