Noi măsuri pentru combaterea îmbolvărilor cu COVID

Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara atrage atenţia angajatorilor  asupra prevederilor ordonanței militare. Trebuie respectată distanțarea socială, astfel încât să se prevină, pe cât posibil, îmbolnăvirile.

”În scopul protejării propriilor lucrători, a propriului mediu de muncă şi în vederea împiedicării răspândirii virusului COVID 19, atât instituțiile publice cât şi operatorii economici vor marca zona destinată accesului cetăţenilor sau a clienților şi suprafața prevazută pentru relații cu publicul sau pentru vânzarea de produse cu semne vizibile care să orienteze persoanele în respectarea unei distanțe de siguranță de minimum 1,5 metri între persoane”, arată inspectorii ITM Hunedoara.

În cazul în care vor exista angajatori care nu vor lua măsurile necesare, I.T.M. Hunedoara va întreprinde verificări punctuale la aceştia,  urmând a dispune măsuri obligatorii în acest sens, cu termene urgente de realizare.

”Instituţia noastră va monitoriza şi verifica, după caz,  modul în care angajatorii îşi protejează mediul de muncă şi starea de sănătate a lucrătorilor, existând posibilitatea aplicării unor sancţiuni contravenţionale, conform legii”, mai arată cei de la ITM.

 

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *