Noi probleme pentru CJ. Apele au rupt complet o bandă de circulaţie către Regia (GALERIE FOTO)

Codul portocaliu de inundaţii a adus noi probleme pe drumul judeţean 705A către cetăţile dacice: de această dată, torenţii au săpat sub asfalt şi au făcut impracticabilă o bandă de mers. În alt loc, gabioanele de protecţie ale drumului au fost smulse. Cei de la Apele Române au fost nevoiţi să întrerupă lucrările pentru că şoseaua risca să se rupă cu utilajele.

„Ne-au sunat muncitorii şi ne-au spus ce s-a întâmplat. Am avut depăşiri ale cotei de atenţie din cauza ploilor abundente de azi şi viitura a rupt drumul de la Costeşti către Regia, undeva la şapte km de alunecarea de teren de săptămâna trecută. Mai aveam de dus vreo 100 de metri cubi de piatră, dar am fost nevoiţi să oprim lucrările până când Consiliul Judeţean îşi repară drumul. Apa a luat o bună bucată din banda de mers către cetăţi, a săpat pur şi simplu sub drum. Noi le-am spus demult că drumul acela nu e realizat corect, că proiectantul nu a ţinut cont de propunerile noastre, de nimic de ce am scris noi în aviz”, spune Grigore Burjan, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Hunedoara. Cei de la Primăria Orăştioara de Sus au intervenit şi ei pentru îndepărtarea aluviunilor aduse de pe versanţi pe partea carosabilă.

Subprefectul Dorel Bretean spune că ploile căzute în zona Orăştie –Beriu au cauzat mai multe probleme: „Avem probleme din nou pe drumul către Sarmizegetusa Regia unde apele au mâncat din mal şi au rupt şoseaua. Se pune bandă de avertizare şi pe acolo mai au voie să treacă doar localnicii, nicidecum turiştii. În zona Sibişel unde am fost aproape de cota de inundaţii. Rămânem în alertă pentru partea de nord a judeţului.” La Sibişel apele au inundat terenurile agricole, dar nu şi gospodăriile.

Laura OANĂ

Un comentariu la „Noi probleme pentru CJ. Apele au rupt complet o bandă de circulaţie către Regia (GALERIE FOTO)

  • 2 august 2018 la 12:27
    Permalink

    Consiliul Judetean a comandat avizat si receptionat lucrarile ! Intrucat este al treilea eveniment ( sa nu mai punem la socoteala banii dati inapoi finabtatorului european pentru neconformitati 🙁 ) , se naste o concluzie : Consiliul Judetean ( prin compartimentele de specialitate si conducatori -vezi si dureta licitatiei 🙂 ) este sau incompetent sau „manjit” . Intr-o tara normala ar trebui anchetat pentru pierderea de bani publici ! 🙁

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *