Nouă centre de evaluare COVID în județul Hunedoara

Nouă centre de evaluare COVID au fost organizate în județul Hunedoara. Sunt centrele de evaluare a pacienților testați cu rezultat pozitiv.

„La nivelul județului Hunedoara nouă Centre de Evaluare au fost avizate de către DSP Hunedoara, opt dintre acestea având contracte încheiate cu CAS Hunedoara, în vederea acordării de servicii medicale pacienților infectați cu SARS-CoV-2. Bolnavii infectați cu virusul SARS-Cov-2 se vor putea prezenta în aceste centre fără bilet de trimitere, pe baza confirmării infecției printr-un test antigen rapid sau test NAAT/RT-PCR, pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat”, arată DSP Hunedoara.

Pentru desfășurarea în bune condiții a activității de evaluare pacienții vor contacta medicul de familie în prealabil, pentru a fi monitorizate. De asemenea, medicul de familie va stabili dacă este necesară prezentarea la centrele de evaluare.

Centrele de evaluare sunt la spitalele Hațeg, Orăștie, Hunedoara, Petroșani, Vulcan, Lupeni, Brad. Un alt centru mai este la Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Brad și altul la Spitalul General CF Simeria.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *