Nu scăpăm de codul Galben de vreme rea

Începând de azi, de la ora 13:00  meteorologii au emis o avertizare de cod galben de ploi torențiale și vijelii în mai multe județe din țară între care se află și județul Hunedoara. Instabilitatea atmosferică accentuată se extinde până sâmbătă, 1 iunie, ora 6:00 și va cuprinde zonele din Banat, Crișana, Maramureș, nordul și vestul Olteniei și al Moldovei cât și Nordul Munteniei.

Temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată, miercuri (29 mai) îndeosebi în regiunile vestice, nordice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte, apoi cu precădere în estul, sudul, centrul și nordul teritoriului. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 29 mai, ora 13 – 30 mai, ora 06
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată;
Zone afectate: conform textului și hărții;

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, vestul și nordul Olteniei și al Moldovei, precum și în nordul Munteniei. Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

 

sursa: ANM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.