Numărul copiilor infectați cu coronavirus este în scădere

Numărul elevilor și al preșcolarilor care sunt infectați cu noul coronavirus este în scădere. Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, în județ, în perioada 7 – 11 februarie, ai fost înregistrate un număr de 325 de cazuri de preșcolari sau elevi infectați cu coronavirus.

Și numărul cadrelor didactice care s-au infectat cu COVID-19 este în scădere față de raportarea anterioară. În județ sunt 80 de angajați din sistemul de învățământ confirmați cu COVID, 67 cadre didactice și 13 personal didactic auxiliar.

29 de clase/grupe au activitatea față în față suspendată ca urmare a înregistrării a trei cazuri de infectare într-o clasă, într-o perioadă de 7 zile consecutive.

În acest context, în urma centralizării raportărilor din cele 252 de unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică și structuri arondate, în funcție de situația epidemiologică și de infrastructură, a fost înregistrată următoarea situație. 249 de unități de învățământ funcționează cu activitate față în față, iar 3 au activitatea integral în sistem online ca urmare a solicitării unității de învățământ și aprobării de către ISJ. În acest caz se regăsesc Grădinița cu program normal nr. 3 Deva; Grădinița cu program prelungit nr 1 Deva și Școala gimnazială Teliucu Inferior.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.