O aeronavă Ryanair care venea de la Berlin a lovit o baliză la sosirea pe Otopeni

Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile a început o anchetă după ce o aeronavă Boeing 738 aparţinând companiei Ryanair şi care venea de la Berlin a lovit o baliză la aterizarea pe Aeroportul Henri Coandă Bucureşti. Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) spune că “aeronava a întors imediat şi a continuat rulajul până la poziţia de parcare”.

Potrivit unor reprezentanţi ai aeroportului, la aterizarea la Bucureşti aeronava a lovit o baliză.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a anunţat, într-un comunicat de presă, că marţi dimineaţă, la ora 10.37, o aeronavă Boeing 738 aparţinând companiei Ryanair, care efectua zborul Berlin – Bucureşti, după aterizarea pe pista numărul doi(26R-08L) a depăşit pragul fizic 08L oprindu-se în siguranţă, pe suprafaţa betonată a pistei.

Potrivit CNAB, aeronava a întors imediat şi a continuat rulajul până la poziţia de parcare.

La bordul avionului se aflau 183 de pasageri şi membrii echipajului. “Pasagerii au fost debarcaţi în deplină siguranţă, nicio persoană nu a avut de suferit şi nu s-au înregistrat pagube materiale”, susţine sursa citată.

În urma acestui incident aviatic, o echipă a Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile a demarat invesigaţiile, conform reglementărilor în vigoare, se mai arată în comunicatul transmis de CNAB.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *