O asociere de cinci firme a depus ofertă pentru realizarea blocurilor la Aninoasa

O asociere de 5 firme a depus ofertă pentru realizarea blocurilor la Aninoasa. Administrația locală din Aninoasa a lansat, în luna decembrie a anului trecut, licitația pentru construirea în regim de urgență a unui ansamblu de spații locative destinate locuințelor sociale în localitatea Aninoasa. Contractul, în valoare de 33.298.547 lei, este împărțit în două loturi distincte, vizând proiectarea și executarea lucrărilor pentru obiectivele de investiții specifice.

O singură ofertă a fost depusă de o asociere de cinci firme pentru lotul 1.  Asocierea de firme  VALNEL CONSTRUCT S.R.L., INSTALATII GEVIS SRL, ELECTRO VLADI, SELLM S.R.L, PARVA ELECTRIC este cea care a depus ofertă în cadrul licitației.

Lot 1 prevede ”Proiectare și Execuție pentru Blocurile 1, 2, 3 și 5”.

Primul lot al licitației se referă la proiectarea și executarea lucrărilor pentru construcția în regim de urgență a blocurilor 1, 2, 3 și 5 din ansamblul de spații locative cu destinația de locuințe sociale din localitatea Aninoasa. Acest aspect al proiectului va asigura un suport vital pentru comunitatea locală, facilitând accesul la locuințe adecvate și sustenabile.

”Având în vedere raportul de sinteză al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara, Grupul de Suport Tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de cutremure de pământ, privind constatările ca urmare a cutremurelor de pământ produse în data de 1.02.2023, respectiv 14.02.2023, au fost afectate mai multe locuințe. actualele condiții de locuire (…) îi expun la un pericol permanent, existând oricând riscul colapsării parțiale sau totale a clădiirlor.

În același timp, clădirile de locuit actuale nu asigură niște condiții de calitate a vieții și a locuirii, compatibile cu normativele și legislația în vigoare. În aceste condiții se impune realizarea în regim de urgență a unor unități de locuit, sigure în exploatare, dar și care să asigure un nivel calitativ optim, în raport cu normativele de proiectare specifice.

Pentru etapa I, proiectul vizează construirea unui număr de 4 blocuri de locuințe sociale, în regim P+4$, însumând 80 de apartamente. Se estimează că cele 80 de apartamente vor deservi un număr de circa 160-170 de persoane”, arată documentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *