O familie din Petroșani se confruntă cu o dramă socială

Un nou caz social se află în atenția voluntarilor de la Crucea Roșie din Petroșani. “Există cazuri sociale pe care nu ți le poți imgina pe timp de pace…”, încep prin a expune cei de la Crucea Roșie cazul unui băiețel în vârstă de 8 ani din Petroșani și a mamei și a bunicii lui. Drama celor trei este una fără margini.

“Denis, un băiețel de vreo 8 ani, ne-a spus că nu îi este frig, ca se încălzește cu cățelul. Mama lui are un handicap locomotoriu, bunica – ciroză, ultima fază… Locuiesc în Petroșani, str. Venus, bloc 10, sc.1. I-am descoperit în timp ce ne ocupam de alt caz, în aceeși zonă. Dormeau pe jos în una din camerele apartamentului, singura care avea geamuri, dar nu avea ușă. Apartamentul este un focar de infectie. Mama băiețelului, Mădălina Moldovan, a încercat cu pături și cearșafuri să oprească frigul să pătrundă, dar nu a reușit. Nu au apă curentă, nici electricitate. Denis nu mai merge la școală din lipsă de îmbrăcăminte, rechizite și hrană…”,  spun cei de la Crucea Roșie Petroșani.

Voluntarii au venit în ajutorul acestora. Au improvizat niște paturi din paleți de lemn și le-au dus pături și saltele.

“Pentru început am reușit să le încropim paturi din paleți din lemn, saltele, lenjerii și pături, îmbrăcăminte, dar mai ales încălțăminte pentru micul Denis și alimente. Cazul este extrem de grav. Mădălina Moldovan ne-a declarat că nu au avut niciodată casă, iar cea în care stau acum aparține primăriei. Sperăm ca până la sărbători, Crucea Roșie să rezolve geamurile și ușa la una din camere, dar este o măsură provizorie, locul necesitând mult mai multe. Cine poate și dorește să ajute aceste suflete, fie binecuvântat!”,  mai spun cei de la Crucea Roșie.

Sunt familii care se confruntă cu adevărate drame. De multe ori aceste cazuri rămân cunoscute doar de vecini.

Persoanele care doresc să ajute familia sunt rugate să ia legătura cu reprezentantul de la Crucea Roșie –  0765.733.995

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *