O fată în vârstă de zece ani a murit asfixiată, jucând „jocul fularului” pe TikTok

O fată a murit asfixiată la Palermo, în Sicilia, în sudul Italiei, în timp ce participa la o provocare în ”jocul fularului” pe reţeaua de socializare TikTok, scrie vineri presa italiană, relatează AFP.

Antonella, în vârstă de zece ani, care participa la un „blackout challenge” pe TikTok – în sala de toaletă a casei familiei sale, s-a legat cu o centură de gât, cu scopul de a nu respira cât mai mult timp posibil, în timp ce se înregistra cu telefonul mobil.

Sora sa mai mică, în vârstă de cinci ani, este cea care a descoperit corpul, fără cunoştinţă, miercuri seara.

Transportată imediat la Spitalul de copii din Palermo de către părinţi, fata nu a supravieţuit.

„Jocul fularului” – în care copiii îşi blochează respiraţia până la leşin, pentru a experimenta senzaţii tari – provoacă în fiecare an accidente, unele mortale.

Părinţii fetei au povestit cotidianului La Repubblica faptu că altă soră a Antonellei, în vârstă de nouă ani, le-a explicat ce s-a întâmplat. „Antonella se juca jocul asfixierii”.

„Noi nu ştiam că participa la acest joc. Ştiam că Antonella intra pe TikTok  pentru coregrafii, pentru a vedea videouri. Dar cum mi-aş putea imagna această atrocitate?”, declară ziarului tatăl fetei.

„Fiica mea, mica mea Antonella, să moară din cauza unui joc extrem pe TikTok. Cum să accept aşa ceva?”, declară Angelo Sicomero, care a decis împreună cu soţia sa să doneze organele Antonellei, pentru ca ”alţi copii să poată trăi cu ajutorul ei”.

Parchetul din Palermo a deschis o anchetă cu privire la ”incitare la sinucidere”.

Telefonul mobil al fetei a fost confiscat de către anchetatori, care urmează să stabilească dacă Antonella era în direct cu alţi participanţi, dacă a invitat-o cineva să participe la provocare sau dacă făcea această înregistrare video pentru un prieten sau o cunoştinţă.

În urma acestei tragedii, platforma – lansată în 2018 – care revendică 100 de milioane de utilizatori în Europa, a emis un comunicat.

„Securitatea comunităţii TikTok este prioritatea noastră abslută, ne aflăm la dispoziţia autorităţilor competente pentru a colabora în ancheta lor”, anunţă platforma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.