O firmă din Deva contestă administratorii domeniului schiabil Transalpina

Acomin contestă noii administratori ai domeniului schiabil Transalpina. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Hunedoara și încă nu a fost fixat un prim termen de judecată.

Cea mai spectaculoasă stațiune montană din țară, unde priveliștea este de neegalat, s-a deschis cu o întârziere de aproape o lună de zile. Abia în luna ianuarie, primii turiști au putut schia la Transalpina.

Mai exact, domeniul schiabil a fost sub sechestru care s-a ridicat abia în 7 ianuarie. În 13 ianuarie a fost semnat și contractul de atribuire prin delegarea serviciului de administrare a domeniului public schiabil Voineasa, încheiat între Primăria Voineasa și liderul de asociere SC Fagia SRL. Contractul are o valabilitate de patru ani.

ACOMIN contestă contractul încheiat între Primăria Voineasa si SC Fagia SRL, în calitate de lider de asociere și Popnel Forest SRL.

Altitudinea la baza pârtiei este de 1350 de metri. De aici pornește o telegondola pe o lungime de aproximativ 2.9 Km, ajungând la 1800 de metri, de unde ascensiunea se continuă cu un teleschi care urcă până la 2000 de metri pe Vârful Bora. Lungimea totală a pârtiilor este de aproximativ 6 km.

ACOMIN Deva a gestionat, până anul trecut, domeniul schiabil de la Transalpina. Firma este și cea care a construit domeniul schiabil. Pârtiile au fost administrate de către constructor, pentru că nimeni nu a părut interesat să îndeplinească cerinţele UAT Voineasa – proprietarul domeniului.

Lucrările la domeniul schiabil au fost finalizate abia în 2019 din cauza faptului că Primăria Voineasa a efectuat cu mare întârziere plățile către constructor. Nici acum nu sunt plătite toate lucrările, astfel că s-au adunat dobânzi şi penalităţi. În schimbul datoriei, s-a pus sechestru asigurator asupra domeniului.

Asocierea S.C. Fagia SRL şi SC POPNEL Forest SRL reprezintă noul câştigător al licitaţiei de gestionare a domeniului schiabil. Fagia SRL este o companie din Malaia, județul Vâlcea, o comună învecinată cu Voineasa. Domeniul principal de activitate al societății este…exploatarea lemnului.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *