Ministerul Educaţiei a transmis CNCAV datele necesare demarării campaniei de vaccinare în rândul angajaţilor din învăţământ

Ministerul Educaţiei a transmis, miercuri, Comitetului de coordonare a vaccinării împotriva Covid – 19 datele necesare demarării campaniei de vaccinare în rândul angajaţilor din învăţământ. 44.324 doze de vaccin sunt necesare pentru persoane cu vârsta sub 55 de ani şi 15.622 doze pentru persoane peste această vârstă.

„Astăzi 17.02.2021, Ministerul Educaţiei a transmis către Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV) datele necesare demarării activităţii de vaccinare prioritară a personalului din învăţământ în centre dedicate (prin organizarea de echipe mobile)”, a transmis, miercuri seară, Ministerul Educaţiei.

Sursa citată a precizat că s-au transmis către CNCAV:

1. Necesarul de doze de vaccin, defalcat pe categorii de vârstă şi judeţe;

2. Lista celor 42 de locaţii destinate procesului de vaccinare a personalului din învăţământul preuniversitar (personal din creşe şi grădiniţe, personalul didactic din învăţământul primar, gimnazial, liceal), precum şi lista persoanelor de contact responsabile (inspectori şcolari generali);

3. Lista celor 20 de locaţii, pe fiecare centru universitar destinate procesului de vaccinare a personalului didactic din învăţământul universitar şi persoanele de contact responsabile.

„Numărul total de doze necesar pentru vaccinarea persoanelor cu vârsta sub 55 de ani este de 44.324, iar numărul total de doze necesar pentru vaccinarea persoanelor cu vârsta peste 55 de ani este de 15.622”, a mai precizat Ministerul Educaţiei.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat vineri, la Antena 3, că profesorii ar putea fi vaccinaţi, cu prioritate, prin echipe mobile, existând posibilitatea ca acţiunea de imunizare urmând să fie pusă în aplicare de la 1 martie, în funcţie şi de calendarul livrărilor de vaccin.

 

news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *