O firmă din Italia va reabilita spitalul din Hunedoara

O societate din Italia și-a adjudecat un contract de peste 26 de milioane de lei pentru execuția lucrărilor de construcție și instalații, inclusiv echipamente tehnologice privind proiectul „Eficientizarea energetică a Spitalului Municipal Dr. Alexandru Simionescu Hunedoara”

MANELLI IMPRESA este societatea căreia i-a fost atribuit contractul în valoare de 26.842.833 lei. Societatea are și sediu extern la București.

Printre altele, lucrările constau în reabilitarea și modernizarea din punct de vedere al eficientizării energetice, reabilitarea instalației electrice, sanitare și termice.

Durata contractului este de 24 de luni, iar fondurile provind din Programul Operational Regional – POR.

Eficientizarea energetică a Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu Hunedoara” are drept scop reducerea consumurilor energetice din surse convenţionale şi diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră, astfel încât consumul anual specific de energie calculat pentru încălzire să scadă sub 123 kwh/m2an, în condiţii de eficienţă economică şi în condiţiile păstrării valorii arhitecturale, ambientale şi de integrare cromatică în mediul urban a anvelopei clădirilor publice. În cadrul proiectului vor avea loc lucrări de eficientizare energetică la următoarele componente/obiective de investiţie: clădire spital, gospodărie apă spital, centrală fotovoltaică şi centrală termică. Astfel, proiectul prevede mai multe măsuri pentru modernizarea clădirii în vederea creşterii eficienţei energetice şi a confortului termic.

 

Monika Baciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.