O ÎNTÂLNIRE DE EFECT: După întâlnirea Trump-Iohannis, companii americane analizează investiții de peste 10 miliarde dolari în România

Dincolo de toate declarațiile politice ale taberei pesediste, care a încercat să minimalizeze efectul dialogului româno-american la cel mai înalt nivel, suntem, în fapt, în fața unor vești foarte bune pentru România. Deschiderea SUA și a președintelui Trump către România atrage după sine efecte în lanț, mai ales în zona cooperării economice.

Una din cele mai bune vești este cea care subliniază cel mai bine în ce măsură a fost importantă vizita președintelui Iohannis în SUA: companiile americane analizează potențiale investiții în noi proiecte din România. Este vorba de proiecte în valoare de peste 10 miliarde de dolari, conform surselor din cadrul Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO) AMRO chiar recomandă președintelui SUA să sprijine candidatura României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), precum și aderarea la programul Visa Waiver. „România este unul dintre cei mai de încredere aliați democratici ai Americii oriunde în lume. Președintele Trump are o oportunitate excelentă de a consolida legăturile de comerț și cooperare care leagă cele două națiuni, afirmând dorința României de a se alătura OCDE și sprijinind propunerile pentru extinderea eligibilității programului Visa Waiver pentru a include țări meritoase, precum România”, a declarat președintele AMRO, Eric Stewart, într-o notă remisă la finalul întâlnirii de la Washington dintre președintele SUA, Donald Trump și președintele României, Klaus Iohannis. Eric Stewart a mai spus că sprijinul SUA pentru candidatura României la OCDE și ridicarea vizelor pentru cetățenii români ar avea „un efect pozitiv direct asupra economiei americane, în condițiile în care companiile americane au peste 10 miliarde de dolari în proiecte potențiale noi în România”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *