Agent de poliţie în arest la domiciliu pentru că a încercat să agreseze sexual două minore

Un agent de poliţie din Sibiu se află în arest la domiciliu pentru infracţiuni cu privire la viaţa sexuală, victime fiind două fete de 13 şi 17 ani.

În cursul lunii iulie 2019, în baza datelor şi informaţiilor obţinute, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu cu privire la faptul că un angajat, respectiv un agent de poliţie din sistemul de ordine şi siguranţă publică, ar fi săvârşit infracţiuni cu privire la viaţa sexuală.

În afara orelor de program, agentul de poliţie desfăşura activităţi în calitate de instructor sportiv, iar faptele ar fi vizat două persoane de sex feminin în vârstă de 13 şi 17 ani.

Joi, Tribunalul Sibiu a dispus împotriva sa măsura arestului la domiciliu.

Ca urmare a acestei măsuri, prin dispoziţia şefului I.P.J. Sibiu, agentul de poliţie a fost suspendat din funcţie.

Din cercetări a reieşit că bărbatul în vârstă de 47 de ani, agent de siguranţă publică în cadrul IPJ Sibiu – Serviciul de Ordine Publică, de aproximativ 3 ani a început să desfăşoare în timpul liber activităţi extraprofesionale în calitate de instructor de box, antrenând grupe de copii, băieţi şi fete, cu vârste între 8 şi 18 ani.

În acest context, le-a cunoscut pe cele două minore: una de 11 ani, la data înscrierii în club, şi una de 17 ani, la data înscrierii în club.

În aprilie 2018, el s-a deplasat împreună cu fata de 12 ani la Bucureşti, unde ea urma să se antreneze cu lotul naţional feminin de box, având în vedere că avea rezultate sportive foarte bune (de două ori campioană naţională la box) şi îşi dorea să facă sport de performanţă.

“Acolo s-a cazat în aceeaşi cameră cu minora, iar în timpul nopţii, a încercat prin exercitarea unor acte de constrângere fizică să întreţină raporturi sexuale cu persoana vătămată, în vârstă de doar 12 ani la acea dată, în timp ce victima se afla sub paza şi îngrijirea lui, în calitate de antrenor al acesteia”, spun procurorii.

Ulterior, în februarie 2019, el s-a deplasat împreună cu fata de 17 ani la Bucureşti, căreia i-a spus că urmează să susţină o demonstraţie sportivă pentru a exemplifica modul în care decurg antrenamentele efectuate sub coordonarea sa.

“Din nou s-a cazat în aceeaşi cameră cu minora, iar în timpul nopţii, a exercitat acte de natură sexuală asupra sa (altele decât cele prev. de art. 218 şi 220 C.pen.), constând în atingeri ale sânilor, feselor şi zonei intime, fără consimţământul persoanei vătămate (17 ani la data comiterii faptei), profitând de imposibilitate acesteia de a se apăra şi de a-şi manifesta liber voinţa datorită constrângerii morale, respectiv profitând de starea de vulnerabilitate în care se afla aceasta (minora fiind singură cu el, într-o altă localitate, departe de casă, sub paza, îngrijirea şi supravegherea acestui adult care se bucura de poziţia sa recunoscută de autoritate şi de încrederea pe care o insuflase minorei, ca de altfel şi celorlalte fete din grupa de box pe care o antrena)”, arată procurorii.

În urma probatoriului, bărbatul a fost reţinut, miercuri, pentru 24 de ore, iar joi a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sibiu cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 zile.

Judecătoria Sibiu a respins propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, dispunând luarea faţă de inculpat a măsurii preventive a arestului la domiciliu.

Pe parcursul cercetărilor, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu, Brigăzii de Operaţiuni Speciale Alba Iulia, Serviciului de Operaţiuni Speciale Sibiu şi Serviciului Acţiuni Speciale.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *