Încă o lună de funcționare pentru termocentralele din cadrul CEH

Cele două termocentrale din cadrul Complexului Energetic Hunedoara mai funcționează, cel puțin o lună de zile. Dosarele care se judecă la Tribunalul Hunedoara au primit noi termene. Cea mai gravă situație este la termocentrala Mintia, acolo unde, în primă instanță, s-a decis suspendarea activității. Diferite primării, asociații de proprietari sau sindicate caută să prelungească termenul de funcționare a entității.

La termenul de la începutul acestei săptămâni, o asociație de proprietari din municipiul Deva a intervenit în proces. Din cauza neconformării la cerințele de mediu, activitatea termocentralei a fost suspendată de Garda de Mediu încă din anul 2015. Numai că oficialii CEH au contestat decizia în instanță. Astfel, agonia termocentralei de la Mintia a fost prelungită până în luna februarie. Mai exact, pentru data de 25 februarie a fost amânat termenul de judecată în care CEH se judecă cu Garda de Mediu.

O decizie în acest dosar deja există, atunci când instanța de fond a menținut procesul verbal prin care a fost suspendată activitatea termocentralei. Dosarul în care se judecă apelul se află pe rolul Tribunalului Hunedoara din luna aprilie a anului 2017.

În ceea ce priveșe Termocentrala Paroșeni, aceasta îndeplinește, în prezent, toate obligațiile de mediu. Unitatea a fost modernizată, iar lucrărtile s-au încheiat. Numai că tot în anul 2015, la fel ca în cazul termocentralei Mintia, și activitatea termocentralei Paroșeni a fost suspendată. În anul 2017, Complexul Energetic Hunedoara a avut câștig de cauză la Judecătoria Petroșani. Instanța de fond care a judecat procesul dintre Garda de Mediu și Termocentrala Paroșeni a decis anularea raportului prin care se suspenda activitatea termocentralei. Mai mult amenda primită a fost redusă de la 40 mii lei, la 30 mii lei. În cazul termocentralei Paroșeni, a intervenit în dosar Sindicatul Noroc Bun.

Ambele cauze au termen de judecată data de 22 aprilie.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.