O minciună prezentată sub formă de buget

<<Au fost publicate datele operative ale execuției bugetare la 31 Dec 2018. Prilej pentru dl. inginer Dragnea și alți habarniști să se împăuneze cu „cele mai mari creșteri de venituri din istorie”.

Nici vorbă despre așa ceva. Execuția bugetară arăta o situație gravă a veniturilor de natură fiscală adică acele venituri care pe termen lung ar trebui sa susțină cheltuielile unui stat bugetofag ca cel al administrației PSD.

Creșterea mult laudată a veniturilor bugetare din 2018 nu este altceva decat consecința unor venituri ocazionale din confiscarea lichiditaților companiilor de stat și a celor 4 mld încasate de la UE în contul decontarilor aferente anilor anteriori.

De asemenea, este mai mult decât îngrijoratoare creșterea galopanta a cheltuielilor de personal (23,7%) și a celor cu dobânzile la împrumuturile statului (27,6%).

Vă prezint în tabelul alăturat evoluția catastrofală față de anul 2015 a ponderii veniturilor fiscale (cele provenite din taxe si impozite) în PIB și în total venituri, cel mai sintetic indicator care arăta soliditatea finanțelor publice pe termen lung.

Aveți în același tabel și evoluția deficitului bugetar total precum și a cheltuielilor de personal cu aparatul birocratic al statului.

Așadar, în lipsa ordonanței cu taxarea sălbatică a bancilor și a companiilor din domeniul energetic, cu care se vor acoperi veniturile ocazionale lipsă din anul acesta, bugetul nu putea fi construit.
Într-o postare ulterioară, după aprobarea bugetului, am să vă explic de ce s-a întarziat prezentarea proiectului de buget, pentru a înțelege adevărata dimensiune a minciunii psd-iste.

„Romanule, dormi liniștit! Dragnea și Vâlcov veghează pentru tine!”>>

Gelu Ștefan DIACONU

 

Notă: postările de la rubrica „faceNEWS” sunt preluate ca atare, fără modificări, de pe paginile de facebook ale autorilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *