O nouă încercare pentru finalizarea lotului 2 al autostrăzii Lugoj-Deva

Licitația pentru Lotul 2, Secțiunile E și D, al autostrăzii Lugoj-Deva a fost reluată. CNAIR a transmis la Agenția Națională de Achiziții Publice (ANAP), pentru verificare, documentația destinată noii proceduri de licitație.

„În maximum 10 zile, ANAP trebuie să finalizeze verificarea documentelor, după care CNAIR va putea lansa licitația propriu-zisă a contractului pentru proiectarea și execuția celor două secțiuni ale Lotului 2 din autostrada Lugoj-Deva. Pe secțiunile E și D ale Lotului 2, ce reprezintă sectorul lipsă din Autostrada Lugoj-Deva, urmează să fie construite faimoasele „tuneluri pentru urși” cu o lungime totală de 2,13 kilometri”, a precizat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

La începutul lunii martie, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat, că oferta tehnică depusă de o asociere din Turcia pentru proiectarea şi execuţia secţiunii E şi finalizarea secţiunii D ale lotului 2 din autostrada Lugoj – Deva este neconformă, astfel procedura a fost anulată. Singura ofertă depusă, cea a constructorului MAPA din Turcia, a fost considerată neconformă.

„Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea, execuția și finalizarea lucrărilor pentru obiectivul major de investiții Autostrada Lugoj – Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220, Secțiunea E și finalizare Secțiunea D în lungime de aproximativ 9,13 km, din care 2,13 km de tunel forat. Conform condițiilor din Acordului de mediu a fost prevăzută realizarea a două tuneluri în cadrul Secțiunii E2 în contextul evitării problemelor de stabilitate și a impactului negativ cu implicații majore asupra mediului. Lungimea celor două tuneluri va fi de aproximativ 2,13 km. Tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu platforma de 11,25 metri”, a transmis CNAIR în documentația de la prima licitație.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.