O nouă speranță pentru sportul din județul Hunedoara

Tinere talente  apar pe zi ce trece în această lume a sportului. Diferența dintre cei mici și idolii lor naște acea dorința de câștig, care se dezvoltă cu fiecare reușită a lor. Așa cum Nadia Comăneci a pornit pe culmile succesului tocmai de aici, din Deva, așa își dorește și Anisia Petra Lazăr, la doar 10 ani, care practică tenisul de performanță. Idealul ei este să se autodepășească și să devină un model de urmat pentru viitoarele generații.

Anisia cu tatăl ei, pe terenul de tenis

Așa tată, așa fiică

Pentru Anisia, tenisul este o moștenire de familie. Tatăl este antrenorul ei de tenis și totodată sprijinul ei moral și financiar. De la 5 ani a dus-o pe terenul de tenis și a învățat-o primele trucuri în acest sport frumos, dar totodată greu. Hotărârea și pasiunea părintelui a ajutat-o să-și formeze personalitatea și să ajungă să câștige primele turnee naționale.

,,Eu cred că o pot considera un pericol pentru majoritatea jucătoarelor din județ. La vârsta de 10 ani, în turneele FRT, este clasată printre primele jucătoare. Roadele muncii sale se văd tocmai prin câștigarea premiilor. Pot să spun că are foarte mult potențial”, povestește Alin Lazăr, tatăl și antrenorul Anisiei.

(poză cu Anisia și tatăl ei pe terenul de tenis)

Performanță prin antrenament

La doar 10 ani, Anisia se antrenează aproape zilnic la Clubul sportiv ,,Alpa Tenis”. După școală, ea se pregătește imediat să pășească pe terenul de tenis. Există zile când se antrenează individual, dar și zile când joacă câte un meci împotriva unui alt pasionat de acest sport.

,,Îmi place foarte mult să vin la antrenamente și să am cu cine să joc. Așa simt că pot să evoluez. Lovitura mea preferată este forehand-ul și simt că am cel mai bun atac când o folosesc. Recunosc, slice-ul îmi place cel mai puțin, dar trebuie să fii și foarte atent când îl execuți. Eu evit momentan să-l folosesc”, a explicat Anisia.

Primele victorii

Anul acesta a fost unul destul de bogat pentru Anisia. Competițiile nu au ezitat să apară, iar de la multe dintre ele, aceasta a venit cu trofeele acasă. Prima competiție a fost una județeană, unde Anisia a reușit să câștige locul 1. Apoi, a continuat cu un concurs FRT la Alba-Iulia, unde a câștigat locul 3, iar anul s-a încheiat cu o competiție la Timișoara unde a luat locul 2, dar unde a avut și cele mai mari emoții. ,,Am fost foarte emoționată, dar a meritat”, a povestit Anisia. A reușit să câștige și o medalie de locul 3, la un concurs FRT de la Sebeș, dar și multe alte diplome.

Premii, diplome, cupe – câștigate de Anisia

Ce îi rezervă viitorul?

Anisia a povestit că în viitor nu se vede altceva decât o jucătoare de tenis.

,,Eu mă văd o jucătoare de tenis foarte bună în viitor. Aceasta vreau să fie meseria mea. Cred că atitudinea contează foarte mult. Mai trebuie să muncesc puțin la psihicul meu ca să fie totul bine. Îmi doresc să evoluez de la zi la zi și dacă există dorință, o să reușesc.”

Tatăl ei spune că are mult de muncă dacă își dorește să ajungă o jucătoare în circuitul mondial. Există multe obstacole, dar nimic nu e imposibil. „Mai e foarte mult până acolo, nu pot să-mi dau cu părerea pentru că se poate schimba totul într-o clipă, dar există speranță.”

Idoli pentru reușită

Când vine vorba de turneele de tenis internaționale, Anisia urmărește cu entuziasm jucătoarele care evoluează. Bineînțeles că are are și jucători preferați.

„Idolul meu în tenis este Garbine Muguruza, care este o jucătoare de tenis din Spania. Jocul ei mă inspiră foarte mult. Din circuitul masculin îmi place de Diego Schwartzman, care este din Argentina.

Antrenorul ei e de părere că „jocul ei seamănă cu cel al Soranei Cîrstea și puțin cu al Garbinei Muguruza.”

 

Adela BORLEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.