O nouă tranşă de vaccin AstraZeneca, de 57.600 de doze, va ajunge în România marţi

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă că o nouă tranşă de vaccin AstraZeneca, de 57.600 de doze, va ajunge în România marţi.

„57.600 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge mâine, 13 aprilie a.c., la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară «Cantacuzino». Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional”, a transmis CNCAV.
Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.
Până în prezent, în ţara noastră au fost recepţionate 1.320.400 de doze produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând din 15 februarie, 402.534 de persoane au fost imunizate cu acest tip de vaccin.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *