O primărie cumpără roboți pentru curățenia școlilor

Roboții de spălat pardoseli vor fi „colegi” cu elevii din Lupeni. Municipalitatea de la Lupeni a demarat un nou contract în contextul pandemiei de coronavirus. este vorba de contractul care are ca obiect furnizare echipamente corporale, consumabile și obiecte de inventar în cadrul Proiectului „Sprijinirea capacității instituțiilor de învățământ din municipiul Lupeni pentru gestionarea situației de pandemie generată de virusul SARS-COV-2” și are o valoare de 5.169.598 lei, fără TVA, proiectul fiind finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructura Mare – POIM.

„Obiectul contractului se referă strict la asigurarea unei capacități adecvate de gestionare a crizei sanitare, prin diminuarea riscului de propagare a infecției cu SARS-COV2 în sistemul public de educație preuniversitară și/sau universitară”, arată documentul.

Mai exact, toate unitățile de învățământ de pe raza localității vor beneficia de dezinfectanți, săpunuri, detergenți, echipamente de protecție, consumabile precum hârtie igienică, prosoape de hârtie, viziere, dispensere de dezinfectant cu senzori, mopuri, lavete, mături, găleți.

În plus se vor achiziționa și roboți de spălat pardoseli cu aspirare, mașină de spălat rufe, mașină de uscat rufe, aspirator profesional praf cu filtru Hepa.

3019 elevi, 193 de dascăli și 84 de angajați ai unităților de învățământ sunt beneficiarii direcți ai proiectului.

Zeci de mii de litri de dezinfectanți, peste două milioane de măști de protecție, 17.280 de viziere, zeci de mii de mănuși de protecție, 28 de roboți de spălat pardoselile, câte 10 mașini de spălat și mașini de uscat rufe și 10 asipratoare profesionale vor ajunge la unitățile de învățământ din Lupeni, după atribuirea contractului.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *